CATTERY TRAMONTANA'S     

we hebben Brits Korthaar kittens.

2 katertjes, een chocolate en een blauwe.

 

 

                                  BRITS KORTHAREN

                                                                          MAINE COONS

leuke en gratis avatars katten animaties

 

Hoe het begon met Cattery Tramontana's

Ruim 30 jaar geleden wilde ik een raskat. Ik had al een aantal "rasloze" katten gehad die veel buiten liepen en niet erg mensgericht waren.

Een Pers moest het worden.

Ben echter wilde helemaal geen kat. Die beesten liepen of buiten of sliepen, nee dan liever een hond.

Maar als je beide werkt is een hond toch wat moeilijker. En daarbij volgens mij kon het ook wel allebei.

Ik ben dus toch op zoek gegaan naar een nestje Persjes. Mooie witte had ik gevonden.

Ben meegenomen en hem verrast met zo'n berg kleine witte bolletjes. Daar was hij natuurlijk niet tegen bestand. Hij kreeg dus voor zijn verjaardag een halve witte Pers, ik kreeg de andere helft voor mijn verjaardag. Toen Mimi eenmaal krols werd vonden we het wel een heel leuk idee om een keer een nestje met haar te fokken. Na veel lezen en vragen bij de fokker waar wij haar gekocht hadden, hebben we een kater uitgezocht en kwam het eerste nestje......................

Dat was natuurlijk groot feest.

Alles ging goed, het verkopen van de kittens was minder leuk, maar ja je kan ze niet allemaal houden. En al snel werd er een 2de en een 3de kitten gekocht.

Na jaren heerlijk genoten te hebben van al dat jong spul zijn wij uiteindelijk gestopt met het fokken van Perzen, omdat er steeds meer vraag kwam naar plattere neuzen met als gevolg tranende ogen en moeilijke ademhaling. Dat wilden wij niet op de wereld zetten. Onze poezen hebben bij ons een heerlijke oude dag gehad. 1 is er op een week na 20 jaar geworden. De anderen hebben ook mooie leeftijden bereikt.

Na verloop van enkele jaren begon het toch wel weer te kriebelen en wilden wij weer gaan fokken. Na veel kattenshows kijken en lezen over verschillende rassen zijn wij terecht gekomen bij de Brits Kortharen. Dit ras lijkt in karakter en ook in bouw best veel op de Pers, alleen mogen zij een neus hebben en door de korte vacht is hun verzorging veel minder tijdrovend. Een aardige bijkomstigheid.

Met de Brits Kortharen fokken wij nu zo'n jaar of 15.

3 jaar geleden maakten wij bij vrienden kennis met de Maine Coons.

Totaal andere katten dan de Britten. Veel ondernemender en ondeugender, ze willen eigenlijk altijd op schoot liggen. Als ze te weinig aandacht krijgen weten ze dat heel duidelijk te maken door ondeugd uit te gaan halen.

Dit was voor ons een openbaring, de Britten willen af en toe wel een aai, maar worden verder het liefst met rust gelaten.

Zoals u al kunt raden duurde het niet al te lang voor de eerste Maine Coon bij ons zijn intrede deed. De verdere wetenswaardigheden van de rassen kunt u lezen op hun eigen pagina's

 Veel plezier!!

Ben en Karin de Laat-van Slageren

Eerste Kruisweg 7

4758 SC Standdaarbuiten

Tel.: 0165-312512

email: postmaster@claat.demon.nl

website: www.deheksenhoeve.com

gecertificeerd chipper