HOEZO HAVANEZERS??

JA, HOE KOM JE BIJ DE HAVANEZER ALS JE AL JAREN SINT BERNARDS HEBT EN FOKT?

INDERDAAD WIJ FOKKEN AL JAREN SINT BERNARDS EN HEBBEN DAAR ALTIJD VEEL PLEZIER IN GEHAD EN NOG TROUWENS, ALLEEN IS HET ERG ZWAAR. EEN SINT BERNARD PUP VAN 8 WEKEN WEEGT ZOMAAR TUSSEN DE 15 EN 17 KG. DAT MOET JE TOCH DIVERSE KEREN PER DAG OPTILLEN.

DAT WERD ONS TE ZWAAR, ZO JONG ZIJN WE TENSLOTTE OOK NIET MEER.

NAASTE DE SINT BERNARDS HEBBEN WE ALTIJD 2 KLEINE HONDJES IN HUIS GEHAD. HET TEEFJE WAS OVERLEDEN EN HET REUTJE VOELDE ZICH ERG ALLEEN.

OP EEN GEGEVEN MOMENT VROEG 1 VAN DE DOCHTERS OF IK EEN FOKKER WILDE BELLEN, WANT ZE HAD 2 LEUKE BRUINE HONDJES OP INTERNET GEZIEN. OF IK EENS NAVRAAG WILDE DOEN. DAT HEB IK GEDAAN EN HET GEVOLG WAS DAT WE ZIJN GAAN KIJKEN. VERKOCHT WAREN WE ...METEEN. DE HONDJES VOLDEDEN HELEMAAL AAN HET BEELD VAN DE HAVANEZER, WAAR WE INTUSSEN HET EEN EN ANDER OVER GELEZEN HADDEN. DUS HEBBEN WE BESLOTEN OM ER IEDER 1 TE NEMEN, DAN ZIEN ZE ELKAAR OOK NOG REGELMATIG. WE HEBBEN ZE NU11 JAAR EN HEBBEN ER NOG NOOIT 1 SECONDE SPIJT VAN GEHAD. VOOR ONS VIEL HET ALLEMAAL OP Z'N PLAATS. CEASAR HAD WEER EEN KAMERAADJE EN WIJ WAREN ZO GEK MET ONZE BOBBIE, DAT WE BESLOTEN ER EEN TEEFJE BIJ TE NEMEN, MET IN HET ACHTERHOOFD OM OOK MET DE HAVANEZERS TE GAAN FOKKEN.

ZO KOMT HET DAT WE HOPEN EIND 2012 ONS EERSTE HAVANEZER NESTJE TE KRIJGEN.

SIND DIE TIJD ZIJN ER AL VELE NESTJES BIJ GEKOMEN EN HOPEN WE NOG EEN AANTAL JAREN DOOR TE GAAN MET DE HAVANEZERS.

DE SINT BERNARDS HEBBEN HIER EEN GOED LEVEN EN MOGEN OP HUN GEMAK OUD WORDEN. MISSCHIEN KOMT ER MET HET JONGSTE TEEFJE NOG EEN KEER EEN NESTJE, MAAR DAT IS VOOR DE SINT BERNARD SITE.